Neem contact met ons op : Tel 06-83 551 209

HMT Reis – Engels Verleden

Reis Engeland 2024 6 daags Augustus
Picture of HMT Redactie

HMT Redactie

De herinneringen aan de Great Dorset Steam Fair, waar we 12 keer heen reisden, houden we levend door weer een reis naar Engeland te organiseren. We dopen deze nieuwe serie met de naam Engels Verleden. Deze nieuw opzet geeft ons de gelegenheid te reizen door Engeland en ieder jaar een nieuw programma te bieden. De Engelse Ralley’s zullen een vast onderdeel worden. Juists op deze shows zien we het verzamelde erfgoed uit die hele regio.

De hele zomer zijn er talloze waardoor we in de toekomst niet persé aan deze data vast zitten. Maar… laten we eerst kijken naar dit jaar: de premiere van de reis Engels Verleden. Deze reis omvat maar liefst 3 shows aangevuld met bezoeken aan gevarieerde collecties.

Waren we gewend aan ‘ons’ Roundhouse in Bournemouth, we treffen nergens een plek als daar. We zullen ons nu tegoed moeten doen aan hotels met één 2-persoonsbed en een prima sofabed. Wel beschikken de geselecteerde hotels over een lift en veelal ook een restaurant waar we dineren. We gaan met de dagboot van Harwich naar Dover en terug via Harwich naar Hoek van Holland met de nachtboot. Dit stelt ons in staat een heel ander gebied te reizen met minder kilometers in de bus.

Reisbeschrijving:

 1. Nederland – Calais – Engeland, Dover – 1 bezoek – Kent
 2. Zuid Engeland/Graafschap Kent: Hellingly Festival van Transport – Stoom Erfgoed
 3. West Engeland/Graafschap Shropshire: Shrewsbury Stoom Reünie
 4. Oost Engeland/Graafschap Northamptonshire: Earls Barton Transport Show – Stoom Erfgoed, Shuttleworth Collectie 2e wereldoorlog
 5. Grootste tractor collectie van het Verenigd Koninkrijk – Harwich
 6. Nederland, Hoek van Holland – opstapplaatsen

Dag 1 Op dag 1 starten we onze reis naar Engeland vanuit verschillende opstapplaatsen in Nederland. Vroeg in de ochtend vertrekken we comfortabel per luxe touringcar richting Calais. Onderweg genieten we van de catering die door de reisleiding zal worden uitgedeeld.
Bij aankomst in Calais stappen we aan boord van de ferry naar Dover, waar de indrukwekkende ‘White Cliffs’ van Engeland de mooiste entree van Engeland geven. Onze reis wordt vervolgd met de bus naar ons eerste bezoekadres in de graafschap Kent.

Dag 2 We blijven in de regio Kent voor de 1e show van deze reis; Hellingly, Festival van Transport; alle soorten van transport van de historie komen samen op dit festival waar 1500 presentaties zijn zoals; stationaire motoren, klassieke vrachtwagens, bussen en auto’s, stoom aangedreven motoren, militaire voertuigen, etc. Uiteraard zullen er verkoopstands zijn met Engels handwerk en lokale specialiteiten om te proeven. Omdat we een stevige rit voor de boeg hebben voor de show van morgen, vertrekken we tijdig.


Dag 3 Vandaag bezoeken we Shrewsbury Stoom Reünie. Hier zullen 1000 presentaties zijn en zoals het zelf omschrijven; “Heb plezier van wat je ziet, hoort en ruikt. Er is iets voor iedereen.” We zullen hier ook oldtimer tractoren zien en orgels horen.

Dag 4 Earl’s Barton Transport Show presenteert ook transport door de eeuwen heen, stoom en stationaire motoren en heeft handwerk en stalletjes met diverse waren. Net zoals we Dorset herinneren en toch zo enorm uniek maakte. Na de lunch rijden we naar een volgende plek. Dit wordt een privécollectie met o.a. tractoren óf een WW2-museum met tuinen.

Dag 5 Deze laatste dag wordt nóg eens een zeer gevulde dag! We bezoeken in de middag de grootste tractorcollectie van Engeland. Maar dat is niet alles want mevrouw verzamelde ook! Maar liefst 1000 jurken uit alle tijden zullen we hier kunnen bewonderen. Gelukkig hoeven we niet vroeg bij de boot te zijn zodat we tijd hebben voor het afscheidsdiner. Dan gaan we in Harwich de boot op en brengen onze tas voor de nacht naar de hut voordat we met een drankje toasten op de voorbije dagen.

Dag 6 We arriveren in de ochtend in Hoek van Holland en reizen terug naar de opstapplaatsen.

Reisdata 2024: 23 t/m 28 augustus 2024

Inclusief

 • Reis en transfers ter plaatse per touringcar
 • Overtochten per ferry en nachtboot
 • Catering tijdens reis (excl. alcoholische versnaperingen)
 • Hotelovernachtingen incl. (continental of Engels) ontbijt
 • Lunches dag 1 en 5 met drankje, 5 diners met 1 drankje
 • Ervaren reisbegeleiding
 • Vertaling tijdens excursies

Exclusief

 • Lunches dag 2,3 en 4.
 • Ontbijt op dag 6 nachtboot Harwich-Hoek van Holland
 • Persoonlijke uitgaven (geldige legitimatie)
 • Alcoholische versnaperingen tijdens diners uitgaven
 • Reis-en/of annuleringsverzekering

Aanmelden

Meld u zich aan door een e-mail te sturen aan info@hmtreizen.nl . Bel de reisleider Anne-Marie Koetsruiter of stuur haar een WhatsApp bericht op nummer 06-11955999. U ontvangt dan een aanmeldformulier via de e-mail (evt. post). Wij noteren uw naam vrijblijvend als belangstellende voor de reis waarna u 10 dagen de tijd heeft om het aanmeldformulier te retourneren. Heeft u meer tijd nodig, geef dit dan even aan. Na het ontvangen van het ingevulde aanmeldformulier en de 1e betaling van € 800,= op nummer NL50RABO0138087385 tnv CountryLifeTours ovv EV24 bevestigen wij uw deelname.

Praktische info

Op de verschillende bezoeklocaties is er voldoende te beleven voor de meegereisde dames. Desondanks kan het handig zijn om ook iets voor uzelf mee te nemen, zoals een leesboek of handwerk. We hebben altijd stoelen bij ons.

U ontvangt de informatiebrief met deelnemers-, kamerlijst, opstapplaatsen en -tijden uiterlijk twee weken voor vertrek via de post. Ongeveer zes weken voor vertrek ontvangt u het verzoek om het 2e deel van de reissom te voldoen.

Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een paspoort. Dit paspoort dient tijdens de gehele reis geldig te zijn.

HMT Reizen                   
www.hmtklep.nl             
info@hmtreizen.nl         
06-1195 5999 noz     

Reisleider HMT Reizen
Anne-Marie Koetsruiter
Zonnenbergstraat 10
7384 DM  WILP

Aankondiging Engeland Reis Juni 2024

Deel dit bericht

!! EVEN GOED OPLETTEN !!

Zoals eerder gemeld gaan de inschrijvingen voor het IHF vanavond om 18.00uur open! De pagina om digitaal in te schrijven vind uw op www.ihfinschrijvingen.nl Een ...
Lees dit bericht

Rectificatie Stationaire motoren show Nuenen

In de klep van april, nr 260, stond op pagina 11 een artikel over de motoren show in Nuenen. Hier stond helaas de verkeerde link ...
Lees dit bericht

Bierkarren niet toegestaan

Waar we afgelopen jaar mee begonnen zijn, gaan we dit jaar mee door. Niet omdat wij dat niet willen, maar voor jullie eigen veiligheid en ...
Lees dit bericht
Translate »