Neem contact met ons op : Tel 06-83 551 209

HMT Reis Engeland

Picture of HMT Redactie

HMT Redactie

7-daagse busreis – 20 t/m 26 juni 2024

De HMT Reis gaat als busreis naar privéverzamelaars en musea waar we oldtimer tractoren en motoren zullen zien en we bezoeken de Kelsall Steam & Vintage Rally. In 2024 staat er opnieuw een reis van HMT Reizen op het programma die ons dit keer buiten Europa brengt; we gaan naar Engeland waar we maar liefst 12 adressen zullen bezoeken. Het thema van de reis zullen we ieder bezoek aantreffen; oldtimer tractoren en motoren. Op diverse adressen is dit thema aangevuld met verzamelingen cultuur en erfgoed. Geen land is zo trots op haar historie en ‘bewaarderig’ als de Engelsen. We overnachten in hotels zoals we die alleen in Engeland zullen treffen; niet twee éénpersoons bedden maar kamers met één 2-persoonsbed en een goed slapend sofabed. Het voordeel is wel dat deze hotels voorzien zijn van een lift en veelal ook een restaurant waar we dineren. Na het diner is er, waar mogelijk, een georganiseerde avondwandeling waar u vrijblijvend aan kunt deelnemen. Zo krijgt u de kans om het stukje cultuur waar Engeland zo bekend om is, te ervaren tijdens deze reis.

Reisbeschrijving:

 1. Nederland – Calais – Engeland, Dover – 1 bezoek – Kent
 2. Kent – 3 bezoeken – Bristol
 3. Bristol – 3 bezoeken – Chester
 4. Kelsall Steam & Vintage Rally ⑤Chester – 2 bezoeken – Peterborough
 5. Peterborough – 2 bezoeken – Harwich
 6. Nederland, Hoek van Holland – opstapplaatsen

Dag 1 Op dag 1 starten we onze reis naar Engeland vanuit verschillende opstapplaatsen in Nederland. Vroeg in de ochtend vertrekken we comfortabel per luxe touringcar richting Calais. Onderweg genieten we van de catering die door de reisleiding zal worden uitgedeeld.
Bij aankomst in Calais stappen we aan boord van de ferry naar Dover, waar de indrukwekkende ‘White Cliffs’ van Engeland de mooiste entree van Engeland geven. Onze reis wordt vervolgd met de bus naar ons eerste bezoekadres in Bridge waar we een kleinere verzameling van mooi gerestaureerde tractoren van voor 1930 zullen zien.

Dag 2 We blijven in de regio Kent om er een collectie tractoren te zien uit de periode 1960-1995. We hopen dat de files rondom Londen opgelost zijn en we prettig kunnen doorreizen naar een Universiteitsmuseum waar diverse momenten in de geschiedenis worden gepresenteerd die belangrijk waren voor de agrarische vooruitgang. Het derde bezoek is vlakbij Bristol. Een museum zo divers dat we er meerdere uren zullen blijven.

Dag 3 Vandaag bezoeken we wederom drie adressen aangereikt door een Engelse redacteur die in diverse Engelse magazines schrijft. Het eerst heeft louter IHC tractoren, het 2e adres is een grote tractor dealer met een diverse verzameling alsook het 3e adres van vandaag waar we ook een variëteit van tractoren zullen zien. Het hotel waar we vannacht verblijven zal voor twee nachten zijn. De afstand die we vandaag overbruggen is bijna 300 km waar we een divers landschap zullen doorkruisen.

Dag 4 Vandaag staat de Kelsall Steam & Vintage Rally op het programma. Stoomtractoren, oldtimer tractoren, vrachtwagens, auto’s, motoren alsook stationaire motoren die draaiend getoond worden. Marktkramen en diverse cateringstandjes maken het de show compleet. Omdat we zullen uitwaaieren over het terrein kan eenieder voor zichzelf de lunch naar keus en smaak samenstellen.

Dag 5 De dag begint met een bezoek aan de grootste Britse museumcollectie motoren. Dan is het een stuk rijden richting Peterborough waar we ook meerdere uren zullen verblijven bij een wel heel diverse collectie met prachtig gerestaureerde tractoren. Deze krasse 81-jarige eigenaar heeft talloze schuren en plekken en stelt ze graag open.

Dag 6 Het bezoek van vanochtend staat op mening verlanglijst om te kunnen bezoeken; Robert E. Crawford & Son in Boston verzamelen o.a. Field Marchall tractoren maar er staan er veel meer dan alleen dit merk. Zoon Robert is nog jong maar is met de verzamelliefde opgegroeid en kan er alles én boeiend over vertellen. Op onze route richting Suffolk passeren we Ely waar een vestiging van Cheffins gevestigd is. We zullen er kort over het terrein een kijkje nemen alvorens verder te reizen naar de grootste collectie tractoren in het Verenigd Koninkrijk. Maar liefst 200 tractoren staan in een nieuw museum opgesteld. Mevrouw spaarde jurken uit de eeuwen en zullen er bijna 1000 te bewonderen zijn. Gelukkig hoeven we pas later op de avond bij de boot te arriveren zodat we hier een poos kunnen blijven. Na een diner gaan we aan boord voor de oversteek naar Nederland. In de bar praten we met elkaar over de belevenissen van de afgelopen dagen.

Dag 7 We arriveren in de ochtend in Hoek van Holland en reizen terug naar de opstapplaatsen.

Reisdata 2024: 20 t/m 26 juni 2024

Reissom 7-daagse reis

€ 1530,- p.p. boeking vóór 20 januari 2024

€ 1580,-p.p. boeking ná 20 januari 2024

Prijs o.b.v. vervoer per luxe touringcar Ontvang € 50,- kennismakingskorting als u voor de 1e keer bij ons boekt. Ongeacht de boekdatum. (Niet in combinatie met de vroegboekkorting).  

Inclusief

 • Reis en transfers ter plaatse per touringcar
 • Overtochten per ferry en nachtboot
 • Catering tijdens reis (excl. alcoholische versnaperingen)
 • Hotelovernachtingen incl. (continental of Engels) ontbijt
 • Lunches en diners met 1 drankje
 • Ervaren reisbegeleiding
 • Vertaling tijdens excursies

Exclusief

 • Lunch zondag Kelsall Rally
 • Ontbijt op dag 7 nachtboot Harwich-Hoek van Holland
 • Persoonlijke uitgaven (geldige legitimatie)
 • Alcoholische versnaperingen tijdens diners uitgaven
 • Reis-en/of annuleringsverzekering

Aanmelden

Meld u zich aan door een e-mail te sturen aan info@hmtreizen.nl . Bel de reisleider Anne-Marie Koetsruiter of stuur haar een WhatsApp bericht op nummer 06-11955999. U ontvangt dan een aanmeldformulier via de e-mail (evt. post). Wij noteren uw naam vrijblijvend als belangstellende voor de reis waarna u 10 dagen de tijd heeft om het aanmeldformulier te retourneren. Heeft u meer tijd nodig, geef dit dan even aan. Na het ontvangen van het ingevulde aanmeldformulier en de 1e betaling van € 800,= op nummer NL50RABO0138087385 tnv CountryLifeTours ovv HMTUK24 bevestigen wij uw deelname.

Praktische info

Op de verschillende bezoeklocaties is er voldoende te beleven voor de meegereisde dames. Desondanks kan het handig zijn om ook iets voor uzelf mee te nemen, zoals een leesboek of handwerk. We hebben altijd stoelen bij ons.

U ontvangt de informatiebrief met deelnemers-, kamerlijst, opstapplaatsen en -tijden uiterlijk twee weken voor vertrek via de post. Ongeveer zes weken voor vertrek ontvangt u het verzoek om het 2e deel van de reissom te voldoen.

Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een paspoort. Dit paspoort dient tijdens de gehele reis geldig te zijn.

HMT Reizen                   
www.hmtklep.nl             
info@hmtreizen.nl         
06-1195 5999 noz     

Reisleider HMT Reizen
Anne-Marie Koetsruiter
Zonnenbergstraat 10
7384 DM  WILP

Ook in 2024:

HMT Reis Engeland 2024

Deel dit bericht

!! EVEN GOED OPLETTEN !!

Zoals eerder gemeld gaan de inschrijvingen voor het IHF vanavond om 18.00uur open! De pagina om digitaal in te schrijven vind uw op www.ihfinschrijvingen.nl Een ...
Lees dit bericht

Rectificatie Stationaire motoren show Nuenen

In de klep van april, nr 260, stond op pagina 11 een artikel over de motoren show in Nuenen. Hier stond helaas de verkeerde link ...
Lees dit bericht

Bierkarren niet toegestaan

Waar we afgelopen jaar mee begonnen zijn, gaan we dit jaar mee door. Niet omdat wij dat niet willen, maar voor jullie eigen veiligheid en ...
Lees dit bericht
Translate »