Informatie

Kom ook naar het Internationaal Historisch Festival (IHF) in Panningen (L).

Een 39 jaar oude traditie vindt zijn vervolg in het weekend van 28 en 29 Juli 2018.

Promotiematerialen zijn beschikbaar op de maandelijkse contactavonden, op evenementen (ruilbeurs bijv.) of via de bestuursleden.

Aanmelden als deelnemer aan het IHF kan met een HMT-lidmaatschap tussen 2 mei en 8 juni 2018.

Op het podium een bijzondere stationaire motor van het merk Thomassen. De gebroeders Aendekerk uit Stramproy stellen hun bezit met veel plezier ter beschikking. In de direct omliggende thema-ring is er ruimte voor grote stationaire motoren. Van het merk Thomassen en ook andere merken grote stationaire motoren zijn van harte welkom.

De 4.000 leden van de Historische Motoren en Tractoren Vereniging (HMT) zetten samen de grootste verzamelaarsbijeenkomst van historisch erfgoed in Europa neer. De vaste bezoekers  (jaarlijks ca. 20.000) weten ook dat het evenement veel meer is dan het bekijken van meer dan 2500 oldtimer tractoren, stationaire motoren , machines en gereedschappen. Oude ambachten, trekkertrek, ploegwedstrijden, dorsen, een onderdelenmarkt, netwerken, live muziek en gezelligheid maken het compleet. Kom genieten van het historische erfgoed op zaterdag en zondag van 08.00 – 18.00 uur  aan Ruiterterrein “De Vosberg” Ninnesweg 176, 5981 PD Panningen (L) Nederland.

Het is de grootste verzamelaarsbijeenkomst /festival op het vaste land van Europa sinds 1980 en trekt, gezien de intussen wereldwijde bekendheid, bezoekers uit geheel Europa, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Meer dan 1200 internationale verzamelaars tonen en demonstreren hier hun (landbouw)machines, uit de periode van het einde van de 19e eeuw tot ca. 35 jaar geleden. Het betreft meer dan 2500 tractoren, stationaire motoren en verder verbrandingsmotor- en stoom gedreven prairietractoren, dorsmachines, motorfietsen, bromfietsen, zeer oude personen- en vrachtwagens, woonwagens, werktuigen, oude bewerkingsmachines en nog vele andere huishoudelijke, land- en tuinbouwmachines. De miniaturenshow en oude ambachtsdemonstraties zijn in de manege. Reserve onderdelen, gereedschappen, allerlei gebruiksartikelen en technische handboeken zoals gebruiksaanwijzingen en onderdeellijsten worden op de grote kraam- en ligmarkt aangeboden.

Historie Internationaal Historisch Festival 1980 – 2018:

1980 t/m 1984 in Rips/Westerbeek
1985 t/m 1991 in Wanroy, ´De Bergen`
1992 t/m 1996 in Sevenum/Kronenberg, Evenemententerrein
1997 t-m heden in Panningen, Manege De Vosberg

Dit 39e IHF vindt ook weer plaats in Panningen (Midden Limburg) op 3 km van de autobaan A67 Venlo – Eindhoven, uitrit 38, richting Helden / Ysselsteyn.

Adres van IHF: Ruiterterrein “De Vosberg” Ninnesweg 176, 5981 PD Panningen Nederland.

Downloads:

Adressen-Hotels-pensions-campings-BB-2018

 

 

Translate »