HMT en de Privacywetgeving (AVG) per 25 mei 2018

Overlijden oud voorzitter en ere-lid Geert Peters
22 mei 2018
Grasmaaien KLW 9 juni 2018
5 juni 2018

HMT en de Privacywetgeving (AVG) per 25 mei 2018

Vandaag, op 25 mei 2018, is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan. De AVG vervangt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Het recht op privacy wordt daarmee veel belangrijker. In dit bericht informeren wij u als HMT-lid over de impact van de AVG op onze vereniging en op u als HMT-lid.

Alleen de gegevens die we écht nodig hebben

Wij verzamelen persoonsgegevens van onze leden. Door de AVG mogen dat alleen nog gegevens zijn die we écht nodig hebben. Dus alleen de persoonsgegevens die we gebruiken voor onze ledenadministratie en vereniging. Hierdoor kan het nodig zijn dat we sommige gegevens gaan verwijderen en ook passen wij onze systemen, website en formulieren aan. We bewaren alleen nog die gegevens die écht nodig zijn. Dat zijn naam, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum. het IBAN-nummer en de gegevens van een inschrijving van een evenement.

 

Rechten van leden

Door de AVG hebben de leden meer privacy rechten. Dat betekent dat een HMT-lid ons toestemming moet geven om zijn/haar gegevens te gebruiken of ons kan verzoeken deze gegevens te wissen. Dus u als HMT-lid dient aan ons aan te geven wat uw keuze is. Doe dit door het formulier ‘de toestemmingsverklaring’ volledig in te vullen, te ondertekenen en te retourneren bij één van de bestuursleden, op het Secretariaat op het IHF of per e-mail aan pr@hmtklep.nl

De maatregelen die we treffen binnen onze vereniging zijn onder andere:

  • Bestuur en redactie veiligheid op nr. 1 in het omgaan met documenten;
  • Geheimhoudingsverklaring invullen en ondertekenen Bestuur en Redactie;
  • Toestemmingsverklaring invullen door alle leden en retour Bestuur (bijlage);
  • Toestemmingsverklaring nieuwe leden bij aanvang lidmaatschap;
  • Verwerkersovereenkomsten met alle leveranciers zoals drukker;
  • Privacyverklaring op de website plaatsen;
  • Signaal evenementen ingang (foto/film).

HMT en verwerkersovereenkomsten

De AVG maakt onderscheid tussen verwerkingsverantwoordelijken en verwerkers. Onze drukkerij van het verenigingsblad De Klep en ons ledenadministratiesysteem is een verwerkingsverantwoordelijke. Het verwerken van de gegevens van onze leden vloeit logischerwijs voort uit het lidmaatschap dat wij aanbieden.

 

Heeft u vragen?

In onze Privacyverklaring op www.hmtklep.nl kunt u nalezen hoe wij invulling geven aan onze verplichtingen die voortkomen uit de AVG. U kunt natuurlijk ook altijd contact met opnemen met één van de bestuursleden. Wij leggen het u graag nog even uit.

2018.05.25HMTPrivacyverklaring

2018.05.25HMTtoestemmingsverklaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »