Stationaire Motoren Dag in Jubbega

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
21/06/2020
10:00 - 17:00

Locatie
DE KOPPENJAN
SCHOTERLANDSEWEG 20
8411ZD JUBBEGA
Nederland


Op zondag 21 juni, wordt voor de vijfde keer de Stationaire Motoren Dag in Jubbega gehouden. Deelnemers uit heel Nederland tonen dan hun draaiende motoren op het terrein van De Koppenjan. Ook zijn verzamelaars uit Duitsland aanwezig. Stationaire motoren werden vroeger gebruikt om uiteenlopende apparaten aan te drijven, in fabrieken, gemalen, maar ook op de boerderij. Ze waren niet in een voertuig geplaatst. Vorig jaar werden ruim honderd motoren getoond, dit jaar is dat aantal nog groter. Voor kinderen is er vermaak en bezoekers kunnen overnachten op de camping. De entree is gratis. Deelnemers kunnen zich melden via motorendagjubbega@outlook.com. facebook.com/Stationaire Motorendag Jubbega.

Het evenement wordt georganiseerd met een sponsoring vanuit HMT. In 2020 staat ons eerste lustrum op de planning en dit willen we met een thema merk vieren. Dit kan natuurlijk maar 1 merk zijn, de Wolseley! Uiteraard zijn ook andere merken welkom.

Het doel van de stationaire motorendag is het tentoonstellen van stationaire motoren als historisch erfgoed. De motoren zijn heel belangrijk geweest in de industrie en landbouw. Omdat ze op gecombineerde evenementen vaak minder goed tot hun recht komen en er hier in het noorden van het land geen show was waar de stationaire motor centraal stond, zijn wij in 2016 met dit evenement gestart. Hier in de omgeving zijn veel liefhebbers van historisch materiaal en dan in het bijzonder de stationaire motor.

Het voornaamste doel is voor ons dan ook om een gezellige dag te organiseren waar liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten. De afgelopen jaren is dit zeker gelukt! De 1e jaren hebben we veel energie gestoken in het benaderen van potentiele deelnemers, zij zijn natuurlijk degenen die het mogelijk maken om een evenement te organiseren. Vanuit dit oogpunt “zorgen” wij goed voor ze. Iedereen persoonlijk verwelkomen, onbeperkt koffie en thee, een stukje echte Fryske S├╗kerbole, een goedgevuld lunchpakket en een broodje hamburger. Maar bovenal zorgen dat de sfeer goed is. Dit heeft geresulteerd in tevreden deelnemers die te kennen hebben gegeven volgend jaar weer terug te komen en zelfs collega-hobbyisten vertellen over ons evenement.

Wij organiseren ons evenement op het terrein van pannenkoekrestaurant en camping de Koppenjan. Doordat hier naast het restaurant ook faciliteiten zijn zoals een speeltuin, trekken wij een breed publiek.

Het publiek bestaat in Jubbega uit de liefhebbers en kenners die zo’n beetje alle shows afstruinen, maar daarnaast zien we ook de gezinnen met jonge kinderen die toevallig langskomen omdat ze onderweg zijn naar de naastgelegen speeltuin. Vaak hebben deze mensen nog nooit van een stationaire motor gehoord waardoor zij met een heel andere blik rondkijken naar al het moois. Wie weet levert dit nieuwe hobbyisten op.

Wij hopen u hiermee voldoende informatie te hebben gegeven. Bij vragen kunt u contact opnemen via mail

motorendagjubbega@outlook.com of telefonisch op 06 250 88 936

 

Met vriendelijke groet,

 

Janco de Jong

Martin de Bruin

Jan Jaap Kort

Henriette Schermer

Categorie:


Translate ┬╗