Oldtimerdag Ruinerwold (Dr)

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
15/08/2020
09:00 - 17:00

Locatie
Dijkhuizen Ruinerwold
Dijkhuizen
7961 AG Ruinerwold
Nederland


Oldtimerdag Ruinerwold is één van de grootste openlucht oldtimerevenementen van Noord en Midden-Nederland. Er zijn deze dag ruim 1500 deelnemende voertuigen te bezichtigen. Jaarlijks komen er meer dan 25.000 bezoekers op deze oldtimerdag Ruinerwold (dr). Deze dag staan voertuig en deelnemer centraal.
Er zijn 11 verschillende soorten voertuigen met historische waarde zoals Tractoren, Fietsen, Motoren, auto’s Vrachtwagens, Bromfietsen en enz. Het oldtimerfestival Ruinerwold wordt gehouden op een 2 km afgesloten parcours in het centrum van Ruinerwold en op een weiland van 3 ha.

De organisatie heeft het motto “zien en gezien worden” hoog in het vaandel. Het gaat om met liefde en zorg beheerde voertuigen met historische waarde, waarbij het voertuig en zijn beheerder centraal staan. De deelname aan Oldtimerdag kent geen beperkingen in leeftijd van de voertuigen maar in het algemeen wordt de leeftijd van 25 jaar als grens aangehouden. Voor een 40-jarige is een voertuig uit 1976 historie terwijl dit voor een 80-jarige een voertuig uit 1936 kan zijn. Gezien de grote toestroom van oldtimers in voorgaande jaren houdt de commissie voor de voertuigen een minimum leeftijd aan van 25 jaar.
De organisatie streeft naar een ongedwongen en gezellige sfeer wat de basis moet zijn voor een leuke dag, waarbij de deelnemers en het publiek kosteloos en gastvrij ontvangen wordt. Dit alles is bepalend voor het “gezicht” van de Ruinerwoldse Oldtimerdag.

Elk jaar is de Oldtimerdag Ruinerwold op de 3e zaterdag van augustus.

Meer informatie: www.oldtimerdagruinerwold.nl

Categorie:


Translate »