31ste Westerbeekse oogstdag ‘De Twisse Dorsers Westerbeek\’

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
21/07/2019
11:00 - 17:00

Locatie
Westerbeek
Stevensstraat
Westerbeek
Nederland


31ste Oogstdag in Westerbeek door ‘De Twisse Dorsers’

Op zondag 21 juli word door de Twisse Dorsers de 31ste Westerbeekse oogstdag georganiseerd.

Wat ooit op een mooie Westerbeekse zomerdag in juli is begonnen door het demonstreren van trekpaarden en hun werktuigen, is 31 jaar later gegroeid tot een prachtig oogstfeest met diverse activiteiten. Denk hierbij aan activiteiten als het dorsen met de hand, het paard of de tractor, demonstraties van oude ambachten, een onderdelenmarkt, historische werktuigen en vervoersmiddelen.

De Westerbeekse oogstdag, een interessante dag om te bezoeken. Op deze dag nemen wij u zomaar 50 tot 100 jaar mee terug in de tijd. Zo ziet u tien trekpaarden, die steeds zeldzamer worden, aan het werk. De ontwikkelingen in de landbouw worden hier voor u inzichtelijk gemaakt: in eerste instantie werd alle arbeid geleverd door handwerk, later door paarden en daarna met tractoren en stationaire motoren. Verder worden activiteiten als ploegen, maaien, dorsen en ander boerenwerkzaamheden in hun ontwikkeling van vroeger tot nu vertoont.

Nostalgische oldtimershow

De Westerbeekse oogstdag is nog altijd mateloos populair bij deelnemer en liefhebber. Van de achterhoek ver uit Duitsland tot in België is men van de partij op ons evenement.

 

Enthousiaste verzamelaars laten u hun oude tractoren en werktuigen zien. U zult ze in verschillende stadia treffen: zowel geconserveerd, of in geheel originele staat gerestaureerd. Hier zitten ook tractoren bij van voor oorlog. De stationaire motoren, bromfietsen, oude auto’s , historische woonwagens en andere oldtimers zullen uiteraard niet ontbreken op deze dag. Tekst en uitleg wordt geduldig aan u gegeven. Dit jaar hebben we voor de derde keer in deze regio de klompenkopieermachine van Stichting Smid Renders uit Veldhoven weten te strikken. Zij zullen laten zien hoe klompen machine werkt, en het zware werk van de ambachtelijke klompenmaker in latere tijden overnam. Daarnaast hebben we nog de demonstraties van oude ambachtslieden voor u. Onder andere de houtzager, hoefsmid en de mandenmaker laten zien dat ze het nog niet zijn verleerd. Op de braderie en de onderdelenmarkt is weer veel mooi koopwaar aanwezig. Kinderen kunnen zich wagen aan het ‘Vliegend Tapijt’ of een ritje maken op een Belse knol. Ook de klein dieren en de Smink voor de kinderen zijn weer volop aanwezig.

Dorpskoning van Westerbeek

Dit jaar komt het Sint Matthias gilde uit Oploo een trom en acrobatisch vendel demonstratie geven en aansluitend zal er gestreden worden om de Dorpskoning van Westerbeek, doormiddel van een schietschijf. Ook mensen buiten Westerbeek mogen hier aan deelnemen. In de gezellige feesttent met passende muziek kan tenslotte genoten worden van een koud getapt pilsje en boerenkost. Kortom, een gezellig dagje uit voor de liefhebber, jong en oud!

Het evenement vind plaats op het evenemententerrein van Westerbeek aan de Stevensstraat, 5843 AB te Westerbeek. Er is voldoende fiets en auto parkeergelegenheid.

Zondag 21 juli is het terrein geopend vanaf 11:00 tot 17:00u en de entree is gratis.

 

Meer informatie, inschrijven en foto’s over de 31ste Westerbeekse Oogstdag vind je op de site www.twissedorsers.nl of Ties van Riet 06-19919226

Tot ziens!

‘’De Twisse Dorsers Westerbeek’’

Twisse Dorsers

Categorie:


Translate »