Informatie

Ook in 2017 weer het Internationaal Historisch Festival (IHF) in Panningen (L).

Een 38 jaar oude traditie vindt zijn vervolg in het weekend van 29 en 30 Juli 2017.

De leden van de Historische Motoren en Tractoren Vereniging (HMT) zetten samen de grootste verzamelaarsbijeenkomst van historisch erfgoed in Europa neer.

In 2017 viert het tractorenmerk Ford & Fordson haar 100e verjaardag. Het IHF wordt gehouden in samenwerking met de Ford & Fordson club. www.ford-fordson

De vaste bezoekers  weten ook dat het evenement veel meer is dan het bekijken van meer dan 2500 oldtimer tractoren, stationaire motoren , machines en gereedschappen. Oude ambachten, trekkertrek, ploegwedstrijden, dorsen, een onderdelenmarkt, netwerken, live muziek en gezelligheid maken het compleet. Kom genieten van het historische erfgoed op zaterdag en zondag van 09.00 – 17.00 uur  aan Ruiterterrein “De Vosberg” Ninnesweg 176, 5981 PD Panningen (L) Nederland.

             

Het internationaal Historisch Festival” (IHF) in Panningen wordt elk jaar in het laatste weekend van juli gehouden.In 2017 voor de 38e keer op 29 en 30juli.

Op het podium en in de speciale thema-ring  Ford en Fordson.

Het is de grootste verzamelaarsbijeenkomst /festival op het vaste land van Europa sinds 1980 en trekt, gezien de intussen wereldwijde bekendheid, bezoekers uit geheel Europa, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Meer dan 1200 internationale verzamelaars tonen en demonstreren hier hun (landbouw)machines, uit de periode van het einde van de 19e eeuw tot ca. 35 jaar geleden. Het betreft meer dan 2500 tractoren, stationaire motoren en verder verbrandingsmotor- en stoom gedreven prairietractoren, dorsmachines, motorfietsen, bromfietsen, zeer oude personen- en vrachtwagens, woonwagens, werktuigen, oude bewerkingsmachines en nog vele andere huishoudelijke, land- en tuinbouwmachines. De miniaturenshow en oude ambachtsdemonstraties zijn in de manege. Reserve onderdelen, gereedschappen, allerlei gebruiksartikelen en technische handboeken zoals gebruiksaanwijzingen en onderdeellijsten worden op de grote kraam- en ligmarkt aangeboden.

Dit jaarlijkse festival vindt plaats in Panningen (Midden Limburg) op 3 km van de autobaan A67 Venlo – Eindhoven, uitrit 38, richting Helden / Ysselsteyn.

Adres van IHF: Ruiterterrein “De Vosberg” Ninnesweg 176, 5981 PD Panningen Nederland.

Downloads:

Hotels-B&B-Campings

Flyer2017  Poster 2017 NL – Poster 2017 UK –  poster 2017 D –  Poster 2017 FR 

 

  

 

Translate »